Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi az a virágküldés?

2021.06.13

Mi az a virágküldés?

Sokan szeretnek virágot küldeni, virágküldéssel kedveskedni az ismerőseiknek, szeretteiknek, párjuknak. Mégis mi az oka ennek? Miért mondható el, hogy a legtöbb ember ma már szeret virágot küldeni, és szokott is? Habár pár éve még nem volt annyira ismert ez a fajta kedveskedési forma, ma már nagyon divatos, és annál felkapottabb. Annak érdekében, hogy pontosan láthassuk a különféle igényeket és elvárásokat, érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan mi a virágküldés, és hogy mily módon zajlik ez a gyakorlatban.

Mikor indult el először a virágküldés, mint szolgáltatás?

Körülbelül 20 évvel ez előtt jelentek meg az első virágküldő szolgáltatók – nagyjából az internet megjelenésére tehető az ő tevékenységük kezdete. Már a legelején is nagyon népszerű volt ez a fajta szolgáltatási forma, de később aztán pláne felkapottá vált. Ennek az az oka, hogy időkímélő, praktikus és nagyon frappáns módja annak, hogy kifejezzük valaki iránt a szeretetünket. Az utóbbi 1-2 évnek köszönhetően pedig egyenesen kijelenthető, hogy a virágküldés, mint szolgáltatás tombol – akár naponta több tízezer virágot küldenek ki országszerte.

Mi is pontosan a virágküldés?

Amikor nem számítasz rá, a telefon hirtelen megszólal. Egy teljesen ismeretlen személy hív. Ki lehet az? A hangja alapján nem ismerős. Telefonon beszél, és elmondja, hogy néhány perc múlva nálad lesz, és hogy adni akar neked valamit. Amikor ránézel, egy nagy csokor virágot látsz meg nála. Mi ez, valami félreértés? A küldő megmondja annak a személynek a nevét, aki küldte neked a virágot. A túláradó szeretet azonnal elbűvöl és felejthetetlen élményként marad veled.

Miért jó döntés virágot küldeni?

Sokan helyesen kérdezik: miért olyan népszerű a virágszállítás? Miért talán ez a legjobb módja annak, hogy kifejezzük valakinek a szeretetünket, és miért sokkal jobb döntés, mint a hagyományos módon örömet szerezni valakinek egy csokor virág átadásával?

Ha valaki meg akarja lepni az anyját virággal, el kell mennie valamilyen virágboltba, esetleg a piacra, ahol meg kell vásárolni a virágot. Általában több üzleten kell átmenned, mielőtt megtalálod, amire valóban szükséged van. És amikor megvan a virág, el kell vinni ahhoz a személyhez, akinek szánjuk, lehet azonban, hogy ez az ember nagyon távol él tőlünk. Általában a teljes virágszállítás megszervezéséhez többórás eljárás alkalmazható, amely időigényes és energiaigényes. A virágszállítási szolgáltatás néhány kattintásért cserébe elvégzi helyettünk a piszkos munkát.

A virágküldés ráadásul egy igen trendi formája az efféle kedveskedésnek. Hiszen, ma már nagyon elterjedt, és a virágküldő szolgáltatók egy nagyon kiterjedt hálót képeznek.

Mégis mennyi a virágküldés ára?

Joggal merülhet fel bennünk a kérdés: mégis mennyibe kerül a virágküldés, mint szolgáltatás? Mennyivel drágább ez, mint ha egy hagyományos boltban vásárolnánk virágot – ha drágább egyáltalán?

Ha virágküldéssel szeretnénk valakinek kedveskedni, akkor virágcsokronként nagyjából 6-25 ezer forintot fogunk fizetni. Ha a boltban akarunk egy csokor virágot venni, akkor annak összetételétől, minőségétől függően nagyjából 1-10 ezer forintos összegre számíthatunk. De mégis miért jobb opció virágot küldeni? Azért, mert sokkal kevésbé komplikált, és időigényes. Nincs más dolgunk, mint hogy felmenjünk egy virágküldő weboldalára, és kiválasszuk azt a csokrot, amit szeretnénk. Utána meg kell adni a pontos címet és időpontot, és a fizetés után már küldik is a virágot a megfelelő helyre. Nem kell arra időt szánni, hogy a virágot személyesen nyújtsuk át a kedvesünknek.

Mennyi ideig tart, amíg a virág megérkezik a szállítás helyére?

Amikor virágot akarunk küldeni valakinek, talán mindenki emlékszik a teljesen jogos kérdésre: meddig tart egy virág megérkezése? Egyáltalán nem mindegy! Végül is, ha a válaszidő egy hét, akkor lehet, hogy már elpazaroltuk az időnket, így gyakorlatilag minden munka értelmetlen. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: a jelenlegi szakmai szervezetnek köszönhetően a virágszállítás nagyon gyors. A ma este megrendelt virág másnap délutánig ott lehet barátnőnk házában.

Milyen napokon érdemes virágot küldeni?

Joggal merülhet fel bennünk a kérdés: valójában melyik híres napokon lehet kedved egy csokor virágot küldeni? Jó példa erre az anyák napja. Hiszen anyák napján mindenki meg akarja lepni anyját valamivel. És ha munkánknak köszönhetően nem tudunk elhatározni, hogy személyesen menjünk el, akkor mégis örülhetünk, ha valamilyen módon meglepjük. Az évforduló, akárcsak a házassági évfordulót tekintve, ugyanaz a lehetőség, ebben az esetben a meglepetés ereje lehet a virágküldés. De küldhetünk egy csokor virágot is, amely teljesen független bármilyen ünneptől, mivel ez rendkívül vonzó és nagyon jó formája a kedvességnek.

Mik a leggyakoribb virágok, amiket küldeni szoktak?

Sokan csodálkoznak, amikor értetlenül akarnak virágot küldeni valakinek: azonban melyek a leggyakrabban küldött virágok? Melyek azok, amelyek a legtöbb embert meghökkentik, mire van igazán nagy igény? Természetesen ez valamilyen szinten minket is érinthet.

Rózsa. Szeretnél egy olyan virággal kedveskedni, ami kifejezi a lángoló érzelmeidet? Akkor neked rózsacsokrot kell küldeni. Könnyedén választhatsz olyan színben, ami passzol a kedvesed egyéniségéhez és ízléséhez, hiszen több száz féle árnyalatban kaphatók rózsafélék a mai kereskedelemben.

Tulipán. A tulipán a tavasz egyik legismertebb virága. Ez is számtalan színben kapható a rózsafélékhez hasonlóan, és habár kevésbé fejez ki lángoló értelmeket vagy szerelmet, mint a rózsa, ugyanolyan tetszetős. A hagyományos dísznövények között minden bizonnyal ő viszi a pálmát.

Guzmánia. A guzmánia különleges megjelenésével képes igazi meglepetést okozni annak, akinek a virágot küldtük. Rendkívül kellemes illatú, egzotikus növény, ami hozzájárul ahhoz, hogy a virágküldés igazán felejthetetlenné váljon.

Vegyes csokor. A vegyes csokor viszi a pálmát a virágküldésben – a legtöbben márpedig erre szavaznak. Mégis miért? Mi ennek az oka? Azért, mert dekorativitásban messze a vegyes csokrok viszik a pálmát. Az összeállítási variációk száma gyakorlatilag végtelen,  beleértve a levélzetet, nem csupán a virágot.

Mégis mi viszi a pálmát virágküldéskor?

Mind közül a vegyes vágású virágcsokor küldése a leggyakoribb. Ennek az az oka, hogy ez mutatja a legnagyobb változatosságot. Gyakorlatilag bármilyen összeállítás elképzelhető, akár teljesen egyedi igények szerint is. Ennek köszönhetően ez az a virágcsokor féle, amit a legtöbb ember megvásárol, ha virágot szeretne küldeni. A második leggyakoribb opció a rózsacsokor, hiszen ez nagyon kifejező érzelmi világot tükröz vissza.

Végszó

Ma már el sem képzelhető virágküldés nélkül a világ. Annyira sokan ismerik, és annyira sokan választják ezt a formát arra, hogy meglepjék az ismerőseiket, hogy gyakorlatilag nincs olyan ember, aki ne küldött, vagy kapott volna virágot ily módon. Tegyünk mi is minél többet azért, hogy meglepjünk másokat, higgyük el, hogy ár-érték arányban az egyik legjobb lehetséges megoldás, ha valakit meg akarunk lepni.