Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi jellemzi az igazán jó kertészeti webáruházat?

Mi jellemzi az igazán jó kertészeti webáruházat?

Nagyon sok ember szeret kertészkedni manapság. Annál is inkább: legyen szó akár hobbikertészetről, vagy hivatásról, a kertművelés nem egyszerű feladat. Nagyon sok profi szerszámra, eszközre, és kiváló minőségű alapanyagokra van szüksége annak, aki jó eredményeket szeretne elérni – ezek nélkül gyakorlatilag lehetetlenség.

Mikor egy kertészeti webáruházat nézünk meg, akkor rengeteg olyan szempont és tényező figyelhető meg, ami bizony elbizonytalaníthat bennünket. Mégis hogyan választhatunk jól? Mi okból lesz egy szakáruház igazán profi? Miért gondolhatjuk azt, hogy jobban járunk egy kertészeti webshoppal, mint egy hagyományos kisbolttal, vagy egy nagyvárosi üzlettel? Mik azok a szempontok és tényezők, amiről könnyedén felismerhetjük, hogy jó kertészeti üzletben, áruházban, webáruházban járunk? A cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Miben más egy kertészeti bolt, és egy webáruház?

Egy webáruháznak vannak előnyei is, és hátrányai is, egy élő üzlettel szemben. Mik lennének ezek pontosan?

Egy online áruház sokkal szélesebb termékválasztékkal rendelkezik - és ez akkor is igaz, ha eleinte talán nem is gondolnánk így. Végül is mindenről általában egy raktár gondoskodik, így a rezsiköltség végül jóval alacsonyabb lesz. Egy webáruház általában chates ügyfélszolgálattal rendelkezik, amely arra szolgál, hogy választ kapjunk a felmerülő kérdéseinkre. A legtöbb termékhez visszatérítési garancia jár, ami azt jelenti, hogy ha nem tetszik a vásárolt termék, a darab visszaküldhető szállítási díj ellenében. Egy webshopban megtekintheted a teljes termékpalettát, még akkor is, ha éppen elfogyott néhány termék. Mindezek alapján joggal állapíthatjuk meg, hogy manapság nagyon vonzó az online áruházban történő vásárlás.

Ezzel szemben egy hagyományos üzletben nincs sok lehetőség a raktáron lévő termékek megtekintésére. Sokszor - logisztikai, kiállítási és raktárkezelési kérdések alapján a választék is kisebb.

Miket vásárolhatunk egy jó kertészeti üzletben?

Mik a leggyakoribb árucikkek, amik a kertészeti szaküzletekben, és shopokban kaphatók? Íme, lássunk néhányat ezek közül. Általában ezek azok a termékek, amikre nekünk is szükségünk lesz, ha kertészkedni szeretnénk egy jót. 

Ágyásszegély. Mire jó az ágyásszegély? Az ágyásszegéllyel lehet a veteményt körülhatárolni. Ez elszigeteli azt a környezettől, amely nemcsak esztétikát teremt, hanem egy bizonyos fokú védelmet is. Minden gazda, aki fontosnak tartja az esztétikumot, használja ezt az eszközt.

Árnyékoló háló. Meg akarod védeni növényeid a tűző naptól? Akkor árnyékoló hálóra lenne szükséged. Az árnyékoló hálót azonban egyáltalán nem könnyű kiválasztani. Végül is, ha nem jó anyagból készül, akkor kilyukadhat, vagy a nap is károsíthatja. Fontos, hogy mindig megbízható helyről vásárolj.

Geotextil. Unod már, hogy a hétvégéid az örökös gyom elleni harccal telnek el? Be szeretnéd fedni a kérdéses területet valamivel, ami megakadályozza, hogy a gyom elszaporodjon? Akkor neked mindenképpen geotextilre lesz szükséged.

Gyeprács. A gyeprácsot akkor érdemes használni, ha a füves terület teherbíróképességét szeretnénk megnöveli. Ennek akkor van igazán haszna, ha sokszor nedves a talaj – ugyanis ekkor  hajlamosabb lehet a besüppedésre.

Fűmag. Ha nem vásárlunk fűmagot, akkor mégis mire megyünk azzal, ha van egy szép kertünk? Ha nem jó minőségű a fűmag, akkor lehet, hogy a fű ki sem fog kelni, vagy sokkal kevésbé lesz ellenálló a gyomosodással szemben.

Balkonláda. Nem tudod, hova kell sok virágot telepíteni, ha nincs kerted? Akkor mindenképpen szükséged lesz egy balkonládára. A jó erkélyes láda nemcsak nagy térfogatú, hanem jó vízáteresztő képességgel is rendelkezik.

Vakondháló. Mily módon akadályozza meg a vakondháló, hogy a vakondok a felszínre túrják magukat? Úgy, hogy a kifeszített hálón egész egyszerűen nem tudnak áthatolni. Ez a titka egy jó vakondhálónak. Erre természetesen nem kell állandóan költeni, akár 20-30 éven keresztül lehet ugyanolyan szép és esztétikus.

Vakond riasztó. Ez már biológiai fegyverként működik a kártevő vakondok ellen. Néhány nap alatt el akarod távolítani a vakondokat a kertből? Akkor szükség lesz egy vakondriasztóra.

Gyomirtó. Mily módon lehet a gyom ellen védekezni? Mi a legjobb módja annak, hogy a gyomot eltűntessük a kertből? A kapálás nagyon időigényes. Sokkal jobb választási opció lehet a gyomirtó szerek használata.

Műtrágyaszóró. Nem mész semmire a műtrágyával, ha nem tudod, hogyan kell szakszerűen azt kiszórni. Egyszerűen feledkezz meg a kézi műveletekről - használj inkább műtrágyaszórót, ez sokkal hatékonyabb.

Vetőmag. A veteményesünket a lehető legnagyobb gondossággal is feláshatjuk. Nem számít! Ha nem jó a vetőmag, akkor nincs mit tenni. A növények még csak ki sem fognak csírázni. Ebből azért talán érezhető, hogy mennyire fontos, hogy a vetőmag jó minőségű legyen.

Szúnyogirtó. Milyen érzés, amikor a szúnyogok mindenhol ott vannak, és csípnek, csípnek, és csak csípnek? Nyáron szinte kötelező a szúnyogirtó használata. Legyen szó akár az otthonról, a kertről, nem szeretjük a szúnyogokat.

Ásó. Nem mindegy, hogy milyen ásót akarunk vásárolni. Óriási különbség figyelhető meg ásó és az ásó között. Milyen anyagból készült? Tényleg rozsdamentes? Mennyire nehéz az eszköz? Mekkora a lapát felülete? Persze óriási különbség van a fészerben összetákolt ásók és a professzionális webáruház ásói között.

Kerítésháló. Nem vagy biztos abban, hogyan lehet bekeríteni a kerted? Szükséged van egy kerítésre, amely esztétikus, nemcsak tartós és ellenálló? Mindig kérdezze meg a szaküzlet véleményét a megvásárolni kívánt termékről!

Virágtalaj. A virágok a virágföldön érzik magukat a legjobban. Nem mindegy azonban, hogy hol vásárlunk cserepet, és milyen! Hiszen a virágmezők nem teljesen egyformák, eltérés van például a tápanyagtartalomban.

Patkánycsapda. Mily módon kell a patkányokat elkapni? Persze, használhatunk akár patkányirtó szert is, azonban a patkánycsapda legalább olyan jó választásnak számít. Ha tudjuk, hogy hogyan kell a patkánycsapdát használni, akkor nem lesz problémánk.

Műtrágyaszóró. A műtrágyaszóró arra jó, hogy kiszórjuk a műtrágyát a kertben. Talán elsőre azt hinnénk, hogy csupán elegendő kiszórni a műtrágyát kézzel. Ez hatalmas tévedésnek számít. Sokkal hatékonyabb a műtrágyaszóró.Ásó. Az ásók között is óriási különbségek figyelhetők meg. Egyáltalán nem mindegy, hogy az ásó fémből vagy fából készült-e. Nem minden ásó egyformán rozsdamentes, és élettartamuk attól függően változik, hogy ki a gyártó és milyen minőségűek a darabok. Ha lehetséges, vásárolj szaküzletből vagy professzionális webáruházból!

Mennyi idő alatt érkezik meg hozzánk a kertészeti webáruházból a megrendelt termék?

Fenyőkéreg. Be szeretnéd takarni otthon a talajt? Mily módon tehetnéd meg ezt? Akkor neked fenyőkéregre lenne szükséged. Ez messze legesztétikusabb, és legjobb talajtakaró. Ráadásul a biológiai hatásai is kiválóak.

Csíráztató tál. Miért jó egy csíráztató tál otthonra? Azért, mert a salátába szánt magok sokkal könnyebben, és gyorsabban fognak kicsírázni. Így nem kell a földet sem eltakarítani a csírákról.

Csákány. Bizony, bizony! Egy igazán jó kertészeti webáruházban lehet kapni csákányt is. Mi ennek az oka? Az, hogy a kerti gazdák sokszor szeretnék a kertjükben levő nagyobb kődarabokat széttörni. Erre pedig a csákány a legjobb eszköz.

Teleszkópos ágvágó. Ha szeretnéd a legmagasabb ágakat is megmetszeni a fádon, akkor neked minden bizonnyal teleszkópos ágvágóra lesz majd szükséged. Kapaszkodj minél kevesebbet! Még a létra tetejéről sem fogsz minden elérni. 

Futtatórács. Mily módon lehet a kertben növő szőlőt felfuttatni? Nem feltétlenül egyszerű feladat ezt megtenni. Ha nincs otthon egy jó futtatórács, akkor reménytelen a feladat.

Tényleg sok idő múlva kapja meg a megrendelését a kertészeti üzletben?

Igazából nem sok idő, jellemzően néhány nap alatt, maximum egy hét alatt nálunk lesz, amit rendeltünk. Ez persze a logisztikától is függ, valamint az aktuális készlettől.

Valóban többet kaphatsz egy helyi boltban, mint egy webshopban?

Erre nagyon nehéz példát hozni. Ezek a legjobban felszerelt üzletek azok számára, akik kertészeti eszközöket és szerszámokat szeretnének vásárolni maguknak. Hatalmas a választék.

Zárszó

A mai kertészeti webáruházak nagy része igenis kiváló minőséget szolgáltat. Ma már egyre többen az online rendelés felé hajlanak, és nem is véletlenül. Hiszen online több mindent tudunk elérni, mint off-line. Több választási lehetőség adott előttünk.