Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi az előnye egy igazán jó használt laptopnak?

Ma már gyakorlatilag nincs olyan ember a társadalmunkban, akinek ne lenne szüksége valamilyen számítógépre. Bár az intelligens eszközök széles választéka egyre nagyobb teret hódít, nehéz lenne tagadni, hogy számítógépek nélkül egyszerűen nem tudnánk elvégezni a munkánk nagy részét. De miért? Mivel a legösszetettebb feladatokat, mint például egy házi feladat megoldása, egy dokumentum szerkesztése vagy egy komolyabb kalkulációs szoftver használata, csak számítógéppel lehet elvégezni. És sok ember számára kényelmesebb is használni, mert sokkal ergonómikusabb és átláthatóbb. De miért jó választás a laptop az asztali számítógépekhez képest? Ha laptopot szeretnél vásárolni, akkor első kérdéseink egyike ez lesz: érdemes -e használt gépet venni? Biztos vagy benne, hogy nem megy tönkre szinte azonnal? Végül is senki sem szereti, ha pénzt dob ki az ablakon. Cikkünkben megvizsgáljuk azt a kérdést, hogy vásároljon -e használt laptopot venni vagy sem.

Igaz, hogy egy használt laptop néhány hét után tönkre megy?

A használt laptop kereskedők meg tudnák mondani, hány vásárlójuknak volt ez az első kérdése: meddig fog működni a PC? A kérdés teljesen jogos. Sokan egyfajta negatív sztereotípiának tartják a következő megállapítást: egy használt laptop és számítógép szinte azonnal tönkremegy, ha megvesszük. Ez igaz? Mennyi igazság van ebben? Valójában minden használt laptop prémium minőségű

A válasz az, hogy teljes mértékben szalonfüggő. Nagyon ritka azonban az a számítógép, melyet direkt úgy akarnának rásózni az emberre, hogy az jó eséllyel hamar hasznavehetetlenné válna, hiszen ez által az üzlet is rossz hírbe kerülne. Vannak olyan használt laptopokat áruló szervízek, melyek tényleg csupán 1 hónap garanciát nyújtanak a termékeikre, azonban azok a boltok, melyek akár 1 év garanciát is adnak, garantáltan príma minőséget nyújtanak. Ne féljünk hát, hogy a laptopunk az olcsó ár ellenére azonnal tönkremegy majd. Általában valamennyivel rövidebb az élettartamuk, mint egy új gépnek, hiszen már használták, de ne aggódjunk: évekig használhatjuk majd a számítógépet később is.

Mennyiért kapható egy jó használt laptop?

Egy használt laptop ára a funkciók, használati időtartam, márka függvényében kalkulálható egyszerűen. Mekkora a laptop teljesítménye? Hiszen, nem mindegy, hogy milyen célra szeretnénk magunknak számítógépet vásárolni. Ha profi mérnöki programokat, szoftvereket akarunk használni, akkor egy nagyobb teljesítményű, drágább gépre lesz szükségünk. Hány RAM-os gépet szeretnénk venni, mekkora HHD-re, illetve SSD-re lenne szükségünk? Mekkora méretű gépet szeretnénk? Még ez is befolyásolja valamennyire az árakat, igaz, hogy ez a tényező kevésbé. Egy használt laptop ára általában 60.000 és 250.000 Ft között mozog, tehát jóval olcsóbbak, mint az újonnan vett gépek.

Mennyire használt a vásárolt laptop?

Ez természetesen a terméktől függ. Vannak számítógépek, amelyek évekig használt előző tulajdonosa, és vannak, amelyek csak néhány hónapig. Ezeket az információkat általában az adott eszköz mellé írják, így azonnal láthatod, hogy a számítógépet mennyit használták korábban. Általában érdemes 1 éven keresztül használt gépeket vásárolni, mert biztos lehetsz benne, hogy jól tesztelték őket. Használt laptopok néhány hónapos vásárlása kicsit kockázatosabb lehet.

Valóban rosszabbak a használt laptopok?

A válasz az, hogy nem. Egy használt laptop vagy egy használt számítógép rosszabb, mint egy újonnan vett abban az értelemben, hogy valamivel rövidebb élettartamra számíthatunk. Ettől függetlenül minden szempontból ugyanazt a teljesítményt nyújtja. Miért? Mert a viszonteladó alaposan tesztelte a számítógépet annak eladása előtt, és garanciát is vállal a termékre.

Szoktak-e elégedettségi garanciát nyújtani egy használtan vásárolt gépre?

A laptopokat forgalmazó kereskedők nagy része minden bizonnyal garantálja termékeik minőségét. A jó minőség mellett hiszen az elégedettségi garancia egyáltalán nem luxus. Bárki, aki jó minőségű terméket kínál az ügyfeleknek, nincs mitől tartania, de ez mindig is így volt. Egy dolgot szem előtt kell tartani: azoknak, akik nem nyújtanak elégedettségi garanciát, azoknak gyakran van rejtegetni valójuk.

Ugyanaz a szabadság van a kiegészítők területén?

Természetesen! Még a használt laptopot is megvásárolhatod a kívánt tartozékokkal. Hány gigabájt RAM -ot szeretnénk? 4, 8 vagy akár 16? Ezt a kérdést ugyanúgy fel lehet tenni vásárláskor. Matrica legyen a billentyűzeten, vagy ne? Cseréljük le a nagyobbra az SSD -t? Ezek mind gyakori kérdések használt laptop vásárlásakor.

Hány év garancia a jellemző?

Mindig attól függ, hogy melyik boltban vásárlunk, és milyen terméket választunk. Van, ahol csak néhány hét garanciát adnak, és van, ahol egy év garanciára számíthatunk. Rendelés esetén a garancia gyakran felár ellenében meghosszabbítható.

Mik a kereskedelemben leggyakrabban kapható laptopok márkák?

A piacon sokféle laptop és notebook található, amelyek márkái jól ismertek. De mit érdemes ezekről tudni? Egyáltalán, milyen márkák vannak? Nézzük a listát!

Dell laptop. A Dell laptopok remek minőségűek! A Texasi Egyetem egyik hallgatója 1984-ben alapította a céget, majd IBM-kompatibilis számítógépek értékesítésébe kezdett. Világhírűek lettek az elmúlt évtizedekben. Ha szeretnél Dell Laptopot venni, akkor kattints a linkre! https://hasznaltlaptop.eu/hasznalt-laptop/dell-hasznalt-laptop 

Lenovo laptop. Talán nem is hinnénk elsőre, de a Lenovo laptopokat egy kínai vállalat gyártja, a Lenovo Group Limited. Már 1981-ben elkezdtek működni, ma pedig már az egyik legnépszerűbb, és legismertebb laptop forgalmazók nem csupán hazánkban, hanem világszerte.

Fujitsu laptop. A cég már az 1935 -es években is létezett, eleinte nem ezzel foglalkoztak, majd a laptopok gyártása lett a fő profiljuk. A 2000 -es évek elején váltak ismertté.

HP laptop. A HP ma a világ legnagyobb IT vállalata, nem csupán a gyártott számítógépeik híresek, hanem a nyomtatóik is. Nemzetközi szinten ismeri őket gyakorlatilag mindenki, először nem a laptopgyártás volt a fő profilja a cégnek.

Miképpen kell vásárolni? Mi alapján hozzunk döntést?

Egy laikus, aki vásárlás előtt van, talán nem tudja eldönteni, hogy mi lenne számára a legjobb opció. Mégis milyen teljesítménnyel kell, hogy számoljunk? Mennyire fontos, hogy a gép ütős és masszív legyen? Mennyi ideig szeretnénk használni a gépet? Mennyire bízunk a márkában és a kereskedőben, milyen garanciális feltételeket szeretnénk? Ezek kivétel nélkül fontos tényezők. A laptop vásárláskor talán az ár az, amin a legkevésbé érdemes spórolni. Hiszen éveken keresztül fogunk az adott géppel dolgozni.

Összefoglaló

Jól választani laptopot márpedig nem könnyű feladat. Rengeteg szempontot és tényezőt kell figyelembe venni, és ha rosszul döntünk, azt később nagyon megbánhatjuk. A használt laptopok bizonyára olcsóbbak, és ha körültekintőek vagyunk, akkor nem eshetünk nagy bajba. Ha használt laptopot szeretnél, látogass el a Használtlaptop.eu áruházába